In Woonpark BAT worden woningen uitgerust met een duurzaam comfortsysteem

De woningen in Woonparkt BAT worden uitgerust met een duurzaam en gasloos comfortsysteem dat bestaat uit een bronwaterpomp, zonnepanelen en een energiezuinig ventilatiesysteem. De bronwarmtepomp en zonnepanelen wekken duurzaam energie op, waarmee je woning wordt verwarmd en eventueel ook gekoeld. Als extra is de woning uitgerust met een energiezuinig ventilatiesysteem. Goed ventileren zorgt immers voor een gezond binnenklimaat, helemaal omdat de woningen geïsoleerd zijn. Dankzij het comfortsysteem kun je tegen zeer lage energiekosten heel comfortabel wonen.

 

Zonnepanelen

Duurzame woningen

Schoon, zuinig en groen

Een woning met uitstekende energieprestaties

Warmte uit de aardbodem zorgt voor de warmte en warmwatervoorziening van je toekomstige woning. De woningen zijn namelijk aangesloten op een gesloten buizensysteem in de grond dat warmte en koude uit de bodem haalt en in de woning afgeeft. Het systeem blijft zelfs werken bij een buitentemperatuur van -20°C. Omdat de bodem zomers relatief koel is, kan het systeem ook worden ingezet om de woning enkele graden te koelen. Door deze manier van verwarmen en koelen is geen gasaansluiting meer nodig. En natuurlijk, koken doe je straks elektrisch, want de woningen worden gasloos gebouwd. Je woonlasten worden hierdoor minder afhankelijk van de steeds stijgende olie- en gasprijzen.

Schoon en energiezuinig ventilatiesysteem

Het ventileren van je woning is zeer belangrijk, zeker omdat deze goed geïsoleerd is. Voor een gezond binnenklimaat zijn de woningen uitgerust met een energiezuinig ventilatiesysteem. Dit ventilatiesysteem met warmteterugwinning zorgt ervoor dat ‘gebruikte’ lucht uit keuken, badkamer, toilet en opstelplaats van de wasmachine op zolder wordt afgevoerd en dat verse lucht in slaapkamers en woonkamer wordt toegevoerd. Deze vers toegevoerde lucht gaat via de deurspleten en/of ventilatieroosters in de deuren naar de keuken, de badkamer en het toilet, waardoor het systeem in balans is. Bijkomend voordeel is dat de warmte uit de afgezogen ruimtes wordt gebruikt om de koude verse buitenlucht voor te verwarmen. Op deze manier gaat er geen warmte verloren. Ventilatie met warmteterugwinning is goed voor je portemonnee, het comfort én je gezondheid!

Opwekken van elektra middels zonnepanelen

Op het dak van je nieuwe woning zijn zonnepanelen geplaatst. Een zogeheten omvormer zet het zonlicht om in bruikbare energie. Hierdoor spaar je niet alleen het milieu maar heb je ook minder elektriciteit nodig van je energieleverancier. Indien de zonnepanelen stroom leveren en er in je woning elektrische apparaten actief zijn, dan zullen deze de zonnestroom gebruiken. Indien er geen apparaten actief zijn of wanneer de zonnepanelen meer elektriciteit opwekken dan gevraagd, zal het overschot teruggeleverd worden aan het elektriciteitsnet.

shutterstock-405474025.jpg
curology-titp0o0ue70-unsplash.jpg
markus-spiske-fww5fhfkm6k-unsplash.jpg

Inloggen


Account aanmaken

Heeft u nog geen account, dan kunt u zich registreren als belangstellende.

Account aanmaken